Simplepedia & Hitpad – två olika sökmotorer

Här finns det två appar som jag tycker är riktigt bra.

Först har vi Simplepedia som är en enklare variant av Wikipedia, vilka också har utvecklat appen. Den är snabb, mycket lättläst och är enkel att navigera i. Det du hittar kan du också spara ner för att fortsätta arbeta med offline. Vill du söka på något annat språk än svenska så har du 70 olika att välja på. Den är gratis på Appstore.

Här har jag sökt på vår fina stad Arvika, vilket syns på de vackra foton som finns med. Du får bl a en massa information och fakta om staden, dess historia, bebyggelse och kartbilder. Du får också ta del av statistik, ekonomi, kulturlivet samt kända personer från trakten.

Vill du göra dina sökningar mer avancerade och informationsrika, ska du välja Hitpad. Denna är dock på engelska men här kan du hålla dig mycket uppdaterad i det som pågår runt om i världen. Den är uppdelad i 4 kategorier med Nyheter och Bilder från Google, Videofilmer från YouTube samt statusuppdateringar från Twitter. På menyn finns en mängd olika ämnen som du kan söka på bl a toppnyheter, hälsa, forskning, sport och teknologi. Här kan du också spara ner informationen för att fortsätta läsa vid ett senare tillfälle. Du kan också dela med dig till Twitter, Facebook eller via email. Hitpad är en mycket spännande sökmotor, då det blir mer bredd på ditt sökta innehåll och att det visas på ett tydligt sätt med de olika kategorierna. Den kostar 22 kr på Appstore.

Den här bilden visar hur det kan såg ut när jag sökte på NASA 🙂

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s