Mattebegrepp och LUS på olika språk

Webmatte.se är ett stödmaterial för matematikundervisningen i åk 6–9, och grundläggande gymnasiematematik. Materialet består av texter, filmer och övningar. För åk 6-9 finns materialet på följande språk; svenska, arabiska, persiska, polska, engelska, ryska, somaliska och spanska. Grundläggande gymnasiematematik finns på svenska, arabiska och somaliska. Materialet har tagits fram av Stockholms stad och innebär en möjlighet för flerspråkiga elever att i sitt lärande utnyttja såväl svenska språket som sitt modersmål. För elever med svenska som modersmål innebär materialet möjlighet att på egen hand studera olika moment.

Webbmatte.se är ett komplement till din ordinarie undervisning och inget eget läromedel. Tyngdpunkten ligger på matematiska begrepp och materialet kan liknas med ett matematiskt uppslagsverk med tillhörande förklaringar. Materialet kan användas på en mängd olika sätt, t ex förberedelser för elever inför kommande lektioner, repetition för elever som missat ämnesområden eller vill förbereda sig inför kommande prov, för att få andra infallsvinklar på olika problem etc. Klicka här om du vill komma till sidan.

Använder du LUS – Läsutvecklingsschema, i undervisningen har modersmålslärarna i Lund översatt det materialet till 29 olika språk. Materialet hittar du här.

Stockholms stad har tagit fram tio filmer som handlar om LUS. Filmerna är korta, ca 4 minuter och följs av två frågor som man kan använda som diskussionsfrågor. Här kan du se mer av materialet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s