Att skapa med hjälp av olika tekniker

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.” Lpfö 98/10

När barnen satt och ritade självporträtt tänkte jag att iPad kanske kunde vara ett bra komplement till självporträtt ritade med papper och penna. I iPad kan man i olika program måla och rita med olika effekter. Barnen ville gärna prova att rita av sig själva i iPaden. Tekniken att rita direkt på skärmen tyckte barnen var kul. Med hjälp av kameran kan man även skapa självporträtt genom att fotografera sig själv. Fördelen med iPad jämfört med vanlig kamera är att man kan ställa in kameran så att man ser sig själv i displayen när man tar bilden. Lite snabbt provade vi att göra självporträtt med några olika tekniker. Planerar man mer så kommer man säkert på ännu fler kreativa sätt att använda iPad för att skapa självporträtt. Så här blev några av de färdiga självporträtten:

Självporträtt ritat med papper och kritor

Självporträtt ritat i appen ”My story”

Att scanna in självporträtten och sedan skriva ut dem på skrivare medförde att det blev en livlig diskussioner med barnen om hur det kunde komma sig att den handritade teckningen och den utskrivna teckningen såg exakt likadan ut men ändå fick olika ytor och därmed inte  såg riktigt lika ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s