Videolicious!

I Videolicious är en app där man skapar en presentation av dina filmer och bilder. Sedan kan man prata till dem och lägga till bakgrundsmusik från Videolicious arkiv eller dina egna till. Om du följer länken till bloggen nedan så får du en beskrivning av hur appen fungerar. http://anneliesappar.blogspot.se/2012/08/videolicious.html?m=1

Där är ett exempel utifrån semesterbilder, men hur skulle man kunna använda den i förskolan och skolan? Specialpedagogerna där jag jobbar filmar ofta olika situationer. I denna appen kan du lätt samla dem till en liten presentation som dokumentation eller för att visa. Du kan välja om du själv vill synas i bild när du berättar.

Den skulle också kunna användas om dokumentationsapp i förskolan. Genom att filma ett barns aktiviteter under, låt säga, en dag så får du ett fantastiskt underlag till utvecklingssamtalet. I skolan är det ett fiffigt sätt att redovisa. Ett händelseförlopp, en studieresa eller ett grupparbete. Eller varför inte förklara mattelösningar. Möjligheterna är oändliga:)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s