Babblarna i iPad

Babblarna är ett språkutvecklande material som jag har mött på flera förskolor och som de flesta barn har tyckt varit mycket roligt. Babblarna vänder sig i första hand till barn i tidig språkutveckling, men även andra kan naturligtvis ha nytta och glädje av att leka med Babblarna. Den pedagogiska plattformen är Karlstadmodellen. Babblarna pratar ”sitt eget språk” som helt bygger på ljudet i deras namn, Genom att lyssna på Babblarna när de pratar och genom att härma deras sätt att prata övas effektivt förmågan till samspel och till att använda språkljud, betoningar och melodi i språket.

Än så länge finns ingen app med Babblarna men det behöver inte vara ett hinder för att barnen kan använda Babblarna även i iPad.

På Youtube kan man lyssna på Babblarnas egen låt!

Jag har även tagit foton av Babblarna för att göra ett memoryspel i appen Fotomemoryspelet. Fotospelet är en lättanvänd app där man kan skapa egna memoryspel med hjälp av kameran i iPad. Till varje kort kan man även spela in ett ljud som spelas upp varje gång man hittar två lika. Man kan välja mellan att ha 6, 8, 12 eller 20 kort i spelet.

I appen Puppet Pals HD kan man skapa egna filmer med hjälp av de scener och figurer som följer med appen. Man kan även ladda upp egna foton och spela in eget tal eller musik till filmen och förstora eller förminska figurerna. Är barnet i början av sin språkutveckling kan man hjälpas åt att berätta vad som händer i ifilmen eller också bara ha musik som bakgrundsljud. Här har Bobbo och Babba träffat en drake utanför slottet.

Advertisements

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s