Blogg-tips

Det finns många bra bloggar där pedagoger delar med sig av sin kunskap och erfarenheter. Här är två bloggar som jag kan tekommendera, om hur man kan arbeta med teknik i förskolan och iPad i modersmålsundervisningen.

”Bäckens teknikresa” är en blogg där  fyra pedagoger på Bäckens förskola i Tibro har delat med sig av sina tankar och reflektioner kring att arbeta med teknik i förskola. I bloggen finns många konkreta tips och kloka reflektioner. Kul att de visar på hur man kan arbeta tematiserat med teknik i förskolan. Bloggen ger även många exempel på hur man kan bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker.

”iPad i modersmålsundervisning” drivs av en pedagog som jobbar som studiehandledare och modersmålslärare i arabiska på en skola i Umeå. I år påbörjades ett Ipadsprojekt. Bloggen ger exempel på hur man kan använda iPad i modersmåsundervisningen. Bloggen visar även på bra appar på arabiska. Bl a en app för att lära solsystemet som eleverna kan använda i modersmålsundervisningen parallellt som de jobbar med solsystemet i klassen. Att följa upp det man gör i klassen i modersmålsundervisningen och tvärtom tycker jag är viktigt för att höja statusen för modersmålsundervisningen men även för att förhindra att modersmålsundervisningen blir en exkluderad verksamhet i skolan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s