SLI.SE PLAY

När vi hade paddcafé visade Förskolan Kvarnen hur de använde film från ”sli.se”. ”Sli.se” har  även en app, ”SLI.SE Play”. Klicka här så kan du läsa mer om appen i itunes.

I appen ”SLI.SE Play” har du möjlighet att se strömmande utbilningsvideo och lyssna på ljudinspelningar från de flesta AVMedier i Sverige. För att använda appen krävs att din AVMedia har stöd för appen, samt att du har en inloggning på http://www.sli.se eller beta.sli.se. Här kan du registrera ett nytt konto.

När du öppnar appen måste du först logga in med ditt användarnamn och lösenord. Sedan kan du söka den film du vill se. Det finns möjlighet att söka utifrån ämneskategorier och ålder på barnen/eleverna.

bild[2]

När du har gjort dina val kommer sökresultatet upp och du kan välja vilken film du vill se. Du kan även lägga till filmen som ”favorit” för att lätt hitta den nästa gång.

bild[1]

Appen är fortfarande i utvecklingsstadiet och kan i nuläge bara visa mp4-filer. och allt utbud på ”sli.se” finns ännu inte på mp4-format.  Går du istället in på nätet på http://www.sli.se och loggar in får du hela utbudet. Till iPad måste du då köpa till en spelare som heter Goodplayer för att kunna se film. Som vi pratade om på paddcaféet kan man med det mobila bredbandet bara använda en begränsad mängd data innan man får betala extra och därför kan man tänkta på att streamad film är exempel på sådant som förbrukar en större mängd data.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s