Frågor & Svar

Batteriproblem?

Vissa har haft problem med att deras iPad laddar ur batteriet väldigt fort. På Apples hemsida finns tips för hur man kan optimera inställningarna för att förlänga batteritiden 🙂

Omstart och uppdatering…

Om er iPad börjar krångla eller ni har appar som inte fungerar, prova alltid först att starta om den. Ibland kommer det också nya uppdateringar som är viktiga att installera för att paddan ska fungera som den ska. Dessa hittar ni under Inställningar och sen vidare på Allmänt. Därefter går ni in på Programuppdatering. Här står det nu den nya programvaran och ni väljer att installera den. Starta om paddan efter en ny installation.

Tips från Padd-Café 30 januari 2013

I onsdag hade vi vårt första Padd-Café där vi bl a gick igenom hur man överför bilder/filmer från paddan till datorn. Här kommer en kort beskrivning igen…

Först kopplar ni in paddan på datorn med en USB-kabel. Nu ska ni inte använda iTunes utan ska behandla paddan som en digitalkamera. Ni öppnar upp Den här datorn/utforskaren istället och klickar på den namngivna paddan ganska långt ner på menyn. Sen öppnar ni upp den mappen och sen vidare till bildmappen. Nu kommer alla bilder upp som ligger på Kamerarullen på paddan och ni markerar de bilder/filmer som ni vill flytta över. Antingen vänsterklicka och håll in Ctrl-knappen för att markera vissa bilder; eller vänsterklicka och håll in Ctrl-knappen + A för att markera alla. Högerklicka på de markerade bilderna och välj Kopiera. Nu ska ni skapa en ny mapp i t ex ”Dina bilder”, sen högerklicka i den och välj Klistra in.

För att kunna se filmerna så fungerar inte Windows Media Player eller VLC, däremot ska ni ladda ned QuickTime 7 som finns på Apples hemsida.

Vissa bilder/filmer blir upp och ned beroende på att man har haft paddan felvänd när man använder kameran. Bilderna går att vända i datorn men inte filmerna. När ni då spelar upp dem i QuickTime kommer de vara åt rätt håll.

Vill man komprimera bilderna direkt i paddan finns ett enkelt program, iDownsize. Appen finns att ladda ned på Appstore och kostar 7 kr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s